Zee, herfstkleuren, Indian Summer … Bretagne zit vol verrassingen!

Zee, herfstkleuren, Indian Summer … Bretagne zit vol verrassingen!

Springtij

In Bretagne zorgt het springtij voor een niet te missen spektakel. In de baai van Saint-Malo is het getijverschil – het verschil tussen de hoogte van het water bij laagtij en hoogtij – ronduit uniek tijdens springtij. Op sommige plaatsen kan het verschil zelfs dertien meter bedragen! Saint-Malo is dan ook het decor voor het grootste springtij van Europa. In oktober en november kunnen bezoekers dit fenomeen opnieuw bewonderen. Zie de website van Saint-Malo.

Vanuit Brussel is er een sneltreinverbinding naar Saint-Malo zodat bezoekers er dit natuurfenomeen vanop het kustpad kunnen bewonderen. Dankzij de hogesnelheidstrein kunnen bezoekers na een reis van vijf uur Saint-Malo in geuren en kleuren ontdekken.

Gastronomie

Naast de ontdekking van het springtij, laat de Bretoense hoofdstad zijn bezoekers proeven van de lokale gastronomie die hun smaakpapillen het hele jaar door verwent. Specialiteiten als de oesters van Cancale of Belon, noordzeekrab of zeevruchten zijn in overvloed te vinden in de visserskraampjes op de Marché des Lices, één van de grootste markten van Frankrijk. In deze periode oogsten de lokale boeren overigens overheerlijke seizoensgroenten, zoals bloemkool, die elk gerecht beter doen smaken.

Marché des Lices: elke zaterdagochtend – Place des Lices in Rennes.

Bretoense muziek en cultuur

Door haar organisatoren uitgeroepen tot het grootste ‘Fest-Noz’ (Bretoens voor ‘nachtelijk festival’) ter wereld, laat Yaouank eveneens een frisse wind door de Bretoense tradities waaien. Het festival herinnert iedereen eraan dat ‘Yaouank’ in het Bretoens ‘Jong’ betekent.

Youank Festival: van 1 tot 18 november 2017

Het festival Rencontres Trans Musicales de Rennes is een toonaangevend muziekevenement dat ons elke winter laat kennismaken met de muziektrends van morgen. De groepen treden er voor de laatste keer in alle anonimiteit op vooraleer ze unaniem met lof overladen worden.

De Rencontres Trans Musicales de Rennes: van 6 tot 10 december 2017

http://www.tourismebretagne.com/a-voir-a-faire/les-evenements

Bretoense kleuren

De gouden kleuren van de Monts d’Arrée

Hoe verbazend mooi kan het landschap van de Monts d'Arrée wel niet zijn! In het hart van Bretagne, in deze wilde en ongerepte streek waar de hoogste bergtop, de Roc’h Ruz, tot 385 meter hoog reikt, kunnen echte wandelfanaten hun hartje ophalen. De zonsopgang in de Monts d'Arrée is werkelijk adembenemend. http://www.tourismebretagne.com/s-inspirer/vivez-une-experience-bretonne/a-l-aube-sur-les-sommets-des-monts-d-arree.

In de buurt zijn de godsdienstige ommuurde bouwwerken, gebeeldhouwde altaarstukken en de mooie kapellen zeker een omweg waard.

Over Comité Régional Tourisme Bretagne


Het Comité Régional Tourisme de Bretagne heeft als missie de prestatie van de regionale toerismesector te versterken. Het draagt bij aan de ambitie om Bretagne als uitzonderlijke toeristische regio te bevestigen en aan de aantrekkelijkheid en competitiviteit van de hele regio.

Comité Régional Tourisme Bretagne
1 rue Raoul Ponchon - CS 46938
35069 Rennes
FRANCE