Sneller reizen om daarna gas terug te nemen: slow toerisme in Bretagne

Sneller reizen om daarna gas terug te nemen: slow toerisme in Bretagne

De keuze om beter te slapen, te eten, te bewegen en de tijd te nemen om te luisteren en te observeren, is ervoor kiezen om zorg te dragen voor jezelf, anderen en de omgeving.

Bretagne is de ideale bestemming om te herbronnen. Landschappen die de tand des tijds hebben doorstaan, een rijkdom aan gastronomische streekproducten, activiteiten in het hart van de natuur en adresjes om bij weg te dromen, met respect voor natuur en milieu.

Dankzij de komst van de hogesnelheidslijn tussen Parijs en Bretagne, is Bretagne vanaf juli 2017 sneller bereikbaar vanuit België. Belgische toeristen kunnen sneller naar Bretagne reizen, om daarna langer te genieten van de regio.

Het programma "Zonder auto in Bretagne" biedt u op maat gemaakte formules of eenvoudige suggesties voor uw verblijf. Alles is voorzien zodat u zich als bezoeker zonder zorgen in Bretagne kunt verplaatsen en bovendien kunt genieten van activiteiten en bezienswaardigheden vlakbij uw accommodatie. De accommodaties worden zorgvuldig gekozen voor hun engagement in duurzaam reizen.

http://www.tourismebretagne.com/s-inspirer/en-bretagne-sans-ma-voiture

Vintage weekend in het hartje van Bretagne.

Dit verlengd weekend met een niet zo voor de hand liggend programma straalt originaliteit uit. Ver weg van de toeristische en stedelijke gejaagdheid verblijft u in een “vintage caravan”, op de kruising van het kanaal van Nantes naar Brest en de groene wegen. U herontdekt het plezier van verplaatsingen met de fiets, per kano en met een deux-chevaux. Neem de tijd om te genieten van de natuur en het erfgoed van dit verborgen stukje Bretagne en zijn inwoners.

http://www.tourismebretagne.com/s-inspirer/en-bretagne-sans-ma-voiture/idees-sejour/week-end-vintage-en-caeur-de-bretagne

Met een bushalte voor het etablissement is het heel makkelijk te bereiken! U kunt meteen vertrekken voor een wandeling langs de weg van de Sardines in de richting van het Port Musée. Hier wordt u ondergedompeld in de eindeloze rijkdom van de maritieme wereld en kunt u zelfs aan boord gaan van schepen die op het water worden tentoongesteld.

http://www.tourismebretagne.com/s-inspirer/en-bretagne-sans-ma-voiture/idees-sejour/faites-escale-en-baie-de-douarnenez

Stedelijke en maritieme uitstap: Weekend in Rennes en Saint-Malo

Historische wandelingen, culinaire ontdekkingen, design en shoppen staan centraal in dit weekend! In Rennes en Saint-Malo ontdekt u te voet tal van bezienswaardigheden!

http://www.tourismebretagne.com/s-inspirer/en-bretagne-sans-ma-voiture/idees-sejour/escapade-urbaine-et-maritime

 

Charmeweekend vlakbij Lorient: ontspanning en ontdekkingen

Klaar voor een gevarieerd weekendje? Zwembad en wellness om u te ontspannen, een rondvaartboot en de citadel van Port-Louis om even de drukte te ontvluchten en wandelingen aan het water om uzelf te herbronnen. Kortom, alle ingrediënten om  een weekend vol charme te beleven.

Contacteer ons
Florence Gaulupeau Assistante presse étrangère, Comité régional Tourisme Bretagne
François Gehot Advanced Fair, dep. Two cents
Florence Gaulupeau Assistante presse étrangère, Comité régional Tourisme Bretagne
François Gehot Advanced Fair, dep. Two cents
Over Comité Régional Tourisme Bretagne


Het Comité Régional Tourisme de Bretagne heeft als missie de prestatie van de regionale toerismesector te versterken. Het draagt bij aan de ambitie om Bretagne als uitzonderlijke toeristische regio te bevestigen en aan de aantrekkelijkheid en competitiviteit van de hele regio.

Comité Régional Tourisme Bretagne
1 rue Raoul Ponchon - CS 46938
35069 Rennes
FRANCE