Snel naar Bretagne en dan gas terugnemen

Bretagne tegen hoge snelheid

Vanaf juli 2017 is Bretagne sneller bereikbaar vanuit België. In minder dan 4 uur reist u van Brussel naar Rennes via de Ligne à Grande Vitesse Paris / Bretagne, die vanaf juli in gebruik wordt genomen.

Belgische reizigers kunnen met de Thalys naar Parijs en vanaf daar sneller doorreizen naar West-Frankrijk.

Met Rennes op 1u30 en St. Malo op 2u15 reistijd vanuit Parijs wordt Bretagne een absolute topbestemming om te (her)ontdekken.

De adembenemende Bretoense landschappen liggen dankzij de TGV vanaf nu binnen handbereik vanuit België! 

 

Bretagne: een uitstekende regio om te genieten en te herbronnen.

Korter reizen om daarna langer te kunnen genieten van de regio.

Bretagne is een bestemming waar uw vakantie bestaat uit lekker genieten en/of herbronnen.

Bretagne dompelt u onder in een regio met beschermde landschappen, een rijkdom aan gastronomische streekproducten, activiteiten in het hart van de natuur en ook adresjes om bij weg te dromen, mét respect voor natuur en milieu.

Bretagne is een uitgelezen bestemming om te herbronnen. Bretagne, da's het goede leven!

Voor meer informatie: http://bien-etre.tourismebretagne.com/

 

Bretagne in de top 100 van meest duurzame bestemmingen ter wereld

2017 is het internationale jaar van duurzaam toerisme en Bretagne staat in de lijst van de 100 meest duurzame bestemmingen ter wereld.

Als enige Franse bestemming bevindt Bretagne zich in goed gezelschap, samen met het National Park Grand Canyon in de VS, het Park National des Volcans in Rwanda, Sintra in Portugal, Kaap Hoorn in Chili en de regio Zuid-Limburg in Nederland ...

Als eerste regio voor het aantal beschermde natuurgebieden en tweede regio voor de bescherming van erfgoed en de politieke wil om vierseizoenstoerisme voor iedereen te ontwikkelen beantwoordt Bretagne aan tal van criteria waardoor het tot de top 100 van meest duurzame bestemmingen ter wereld behoort. 

Bretagne en duurzaam toerisme, dat is:

  • 73 accommodaties met een "Europees Ecolabel"
  • 52 accommodaties met een "Groene Sleutel"
  • 292 accommodaties die deelnemen aan "Duurzaam reizen"

Meer informatie: http://voyagez-responsable.tourismebretagne.com

Bretagne nodigt uit om kennis te maken met zijn locals: beleef een Bretoense ervaring!

Niets beter dan uw reis echt te beleven! In Bretagne kunnen toeristen zich onderdompelen in de rijke cultuur en delen in de passies van de inwoners door Bretoense ervaringen te beleven.

Welkom in Bretoense tropen. U hoeft echt niet naar de andere kant van de wereld te trekken om paradijselijke eilanden omringd met diepblauw water en witte zandstranden te ontdekken ... Trek met Lulu, een ervaren en gedreven gids, vanuit Fouesnant naar de archipel van Glénan en snuif de zeelucht op. Verhalen over piraten en de verdronken vallei, unieke planten en melodieuze vogels: u beleeft het allemaal!

 

Sprookjes- en toverwandeling op het Île aux Pies: beleef de natuur en ontmoet kabouters met Emmanuel.

Wandelschoenen aan, op naar het avontuur. Emmanuel, "verliefd geworden op het Pays de Redon" leidt klein en groot rond in het land van bossen, rivieren en legendes. Tijdens de wandeling vertelt hij over de geschiedenis, fauna en geologie van het Île aux Pies. Op een originele en geestige manier dompelt hij zijn publiek onder in de verrassingen en deuntjes van deze veelzijdige plek.

 

Uiteraard staat Bretagne ook voor lekker eten! Picknicken aan boord van een oud zeilschip: het kan allemaal.

Op het programma: een fantastische tocht aan boord van een traditioneel schip, de Ausquémé, om de verborgen schoonheid van de baai van Cancale te ontdekken. Vier onvergetelijke uren varen en proeven van het lekkers dat de zee te bieden heeft ...

 

Enkele grote evenementen in Bretagne in 2017 

  • Feest van de sint-jakobsschelp – Erquy – 15 en 16 april

De havens van Saint-Jacques, Saint-Quay-Portrieux, Loguivy-de-la-mer, Erquy en Paimpol zijn de bakermat van de sint-jakobsschelp.

  • La Semaine du Golfe – Golfe du Morbihan – 22 tot 28 mei

Meer dan duizend boten komen om de twee jaar tijdens de week van Hemelvaart samen voor een uniek spektakel in één van 's werelds mooiste baaien.

  • Fotofestival La Gacilly - 3 juni tot 30 september

Of het nu gaat om clichés in kleur of zwart-wit, groen is ieder jaar weer een dominante tint op het fotofestival La Gacilly. Het artistieke evenement is volledig gewijd aan ons milieu en wordt op een duurzame manier geïntegreerd in het landschap.

  • Historische feesten van Vannes - 13 en 14 juli

Ieder jaar spreidt Vannes trots haar verleden tentoon in de straten van de stad. Tijdens de historische feesten wordt u ondergedompeld in een middeleeuwse sfeer in het hart van een karaktervolle binnenstad.

  • Festival Interceltique van Lorient – 4 tot 13 augustus

Iedere zomer komen ongeveer 750.000 mensen uit alle windstreken samen op de Keltische bodem van Lorient voor het "Festival Interceltique". Van Galicië tot Schotland komen de beste Keltische muzikanten samen in Bretagne om er te genieten van vreugde en een goed humeur.

  • La Route du Rock – St-Malo – 17 tot 20 augustus.

Jaarlijks waait in augustus een wind van popmuziek door Saint-Malo. La Route du Rock is terug, volledig gewijd aan Engelstalige rockmuziek, en verwelkomt bijna 15.000 festivalgangers in de piratenstad.

 

Op onze site vindt u nog tal van andere evenementen: www.tourismebretagne.com/a-voir-a-faire/les-evenements/les-grands-evenements

 

Contacteer ons
Florence Gaulupeau Assistante presse étrangère, Comité régional Tourisme Bretagne
François Gehot Advanced Fair, dep. Two cents
Florence Gaulupeau Assistante presse étrangère, Comité régional Tourisme Bretagne
François Gehot Advanced Fair, dep. Two cents
Over Comité Régional Tourisme Bretagne


Het Comité Régional Tourisme de Bretagne heeft als missie de prestatie van de regionale toerismesector te versterken. Het draagt bij aan de ambitie om Bretagne als uitzonderlijke toeristische regio te bevestigen en aan de aantrekkelijkheid en competitiviteit van de hele regio.

Comité Régional Tourisme Bretagne
1 rue Raoul Ponchon - CS 46938
35069 Rennes
FRANCE