Bretagne sneller bereikbaar vanuit België

Bretagne sneller bereikbaar vanuit België

Voortaan reistijd van zo’n vier uur

Dankzij de nieuwe hogesnelheidslijn (HSL) geraken reizigers voortaan sneller van Brussel naar de Bretoense hoofdstad Rennes. De lijn, ingehuldigd op 2 juli, kort het traject Brussel-Rennes flink in. Dezelfde reis met het openbaar vervoer duurde daarvoor nog 45 minuten langer. Bretagne is nu slechts 4 uur en 10 minuten verwijderd van Brussel! Na een halve dag reizen staan reizigers in het midden van Bretagne en genieten ze van galettes, crêpes bretonnes en cider à volonté. 

Snel en zonder stress naar Rennes

De HSL is de ideale manier om op vakantie te vertrekken naar Bretagne: milieuvriendelijk, zonder files in de zomerperiode en comfortabel.  

De reis naar Rennes begint in station Brussel-Zuid, waar je de Thalys neemt naar Paris-Nord, een reis van zo’n 1u20. Daar is het station Montparnasse gemakkelijk bereikbaar met metrolijn 4. Vanaf dat station brengt de HSL reizigers in 1 uur en 35 minuten naar Rennes.

Concreet kan een reiziger die de trein van 8u13 neemt in Brussel-Zuid dus aankomen om 12u25 in Rennes.

Bretagne, the place to be!

In Bretagne gaan het hele jaar evenementen en activiteiten door. Deze zomer worden talloze evenementen nog beter bereikbaar, zoals:

- Het Festival Interceltique, het Keltisch festival in Lorient van 4 tot en met 17 augustus;
- Het fotografiefestival van La Gacilly, van 3 juni tot en met 30 september;
- De Picasso-expo, van 25 juni tot en met 1 november

Gunstige tarieven en dienstregelingen

Buiten de verminderde reistijd, genieten reizigers van de voordelige prijs van € 70 (onder bepaalde voorwaarden) voor een heen-en-terugrit Brussel-Rennes.

Meerdere verbindingen naar Rennes

Vooral de verbinding tussen Parijs en Rennes is volledig aangepast aan hogesnelheidstreinen. Daardoor kunnen Belgen nu makkelijk naar Bretagne reizen. Vanuit Rennes zijn aansluitingen naar Vannes, Laval en Brest mogelijk, maar ook andere bestemmingen zoals Saint-Malo. Vanuit Parijs reis je nu 1h25 naar Rennes, 2u14 naar Saint-Malo en 2u56 naar Lorient. Een reis naar Brest is met 44 minuten ingekort en bereikbaar in 3u25 vanuit de Franse hoofdstad.

Meer informatie over Bretagne en het aanbod aan evenementen en activiteiten: www.tourismebretagne.com

Meer informatie over de uurregelingen van treinen naar Rennes op de website van de NMBS en de SNCF

Contacteer ons
Florence Gaulupeau Assistante presse étrangère, Comité régional Tourisme Bretagne
François Gehot Advanced Fair, dep. Two cents
Florence Gaulupeau Assistante presse étrangère, Comité régional Tourisme Bretagne
François Gehot Advanced Fair, dep. Two cents
Over Comité Régional Tourisme Bretagne


Het Comité Régional Tourisme de Bretagne heeft als missie de prestatie van de regionale toerismesector te versterken. Het draagt bij aan de ambitie om Bretagne als uitzonderlijke toeristische regio te bevestigen en aan de aantrekkelijkheid en competitiviteit van de hele regio.

Comité Régional Tourisme Bretagne
1 rue Raoul Ponchon - CS 46938
35069 Rennes
FRANCE