Bretagne in 2018

Bretagne in 2018

de belangrijkste evenementen van 2018

50 jaar GR®34 in 2018

Een van de meest bekende Franse langeafstandswandelpaden, de GR® 34 – ook het Douanepad genoemd – loopt meer dan 1.800 km lang langs de kusten van Bretagne en biedt steeds weer schitterende uitzichten op de zee. Een onvergetelijke ervaring! 

De route werd in 1791 aangelegd om de smokkelarij aan de kust tegen te gaan. Vandaag loopt de GR® 34 langs de hele Bretoense kust, van de Mont Saint-Michel tot de stuwdam bij Arzal (Morbihan) en dan verder tot aan de Saint-Nazairebrug.

In 2018 bestaat de GR®34 ruim 50 jaar, een mooie gelegenheid om dit prachtige wandelpad te (her)ontdekken.

 

Van 10 tot 13 juli, rijdt de Tour de France door Bretagne 

Als thuisbasis van de grootste Franse wielrenners maakt Bretagne zich op om de Tour de France te ontvangen.

Vier dagen lang zullen er miljoenen ogen op het Bretoense schiereiland gericht zijn, van de Golf van Morbihan tot de kades in Lorient, de kasseien van Quimper tot aan de 'top' in Mûr-de-Bretagne, en uiteraard Fougères met zijn beroemde kasteel.

 U leest er alles over op: http://www.letour.fr/en/overall-route

 

Fotofestival van La Gacilly: een dorp in beelden. 15e editie, van 2 juni tot 30 september 2018  

Ook op zijn 15de verjaardag blijft het Fotofestival in La Gacilly verbazen. Het festival zet de grote milieu-uitdagingen van vandaag in de schijnwerpers, om onze moderne maatschappij beter te begrijpen, net als de gevaren die op de loer liggen. Het blijft een uniek evenement: grote namen uit de fotografiewereld zijn aanwezig. Hun werken zijn gratis, in open lucht en op groot formaat te bewonderen.

www.festivalphoto-lagacilly.com

Nieuw in La Gacilly: ontdek de oorsprong van het merk Yves Rocher. Een tentoonstelling schetst het leven van de bedenker, maar ook de  principes en het engagement van het wereldwijd bekende merk.

www.maisonyvesrocher.fr - Foto van het Festival

 

Van 26 tot 29 juli: Overtocht van de Reuzen. Ontdek de Vallée des Saints, het dal der heiligen

In het binnenland van Bretagne staan tientallen beelden die de Bretoense heiligen afbeelden. Vanaf de heuvel waarop ze staan, kijken ze nadenkend uit kijken over het landschap. Ieder jaar worden nieuwe beelden gehouwen uit graniet en zo krijgt het landschap een steeds fantastischer aanzien.

Van 26 tot 29 juli 2018 viert de vereniging van de Vallée des Saints haar 10de verjaardag en huldigt ze het 100ste monumentale beeld in. Deze gelegenheid wordt gevierd met een uniek evenement!
Tijdens de 'Traversée des Géants', de overtocht van de reuzen, wordt er ieder jaar een beeldhouwwerk van een Bretoense heilige gemaakt in een Keltische regio en via het Kanaal overgebracht, aan boord van een zeilschip.
 

www.lavalleedessaints.com

www.latraverseedesgeants.com

 

Nieuw in 2018

Een nieuw sterrenhotel aan het einde van de wereld: Au Conquet – het meeste westelijke viersterrenhotel

Dit is hét nieuwe Bretoense hotel van 2018! Na tien jaar leegstand, heropent het prestigieuze Hôtel de Conquet, met zicht op de oceaan en op een steenworp van het bekende Douanepad en La Pointe Sainte-Barbe.

De 34 ruime kamers hebben zicht op de oceaan, het gestileerde interieur zet de natuurpracht nog meer in de verf.
 

Golden Tulip opent viersterrenhotel Grand Bé in januari

In Saint-Malo is het historische belastingkantoor in het stadscentrum omgetoverd tot een viersterrenhotel met alle nodige luxe. Place des Frères Lamennais – Saint-Malo - Tel. 02 23 18 99 90

www.goldentulip.com

 

Vier sterren in Saint-Briac-sur-Mer in juli

Het charmante Béchet palmt je bij aankomst meteen in. Omringd door de kustlijn torent het kasteel van Nessay hoog uit boven de dennen op dit schiereiland.

Le Nessay – Boulevard du Béchay in Saint-Briac-sur-Mer

contact@lenessay.com - www.lenessay.com

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Niet te missen: Bretagne aanwezig op het Vakantiesalon van Brussel van 1 tot 4 februari 2018.

Verschillende Bretoense professionals zullen klaarstaan op de stand van Bretagne tijdens het Vakantiesalon in Brussels Expo. Alle bezoekers krijgen er informatie over de schatten van de regio, de kustgebieden of het Bretoense binnenland, de kunststeden en de kleine Bretoense steden. Op het Vakantiesalon van Brussel is alles te vinden om deze regio te (her)ontdekken. 

Contacteer ons
Florence Gaulupeau Assistante presse étrangère, Comité régional Tourisme Bretagne
François Gehot Advanced Fair, dep. Two cents
Florence Gaulupeau Assistante presse étrangère, Comité régional Tourisme Bretagne
François Gehot Advanced Fair, dep. Two cents
Over Comité Régional Tourisme Bretagne


Het Comité Régional Tourisme de Bretagne heeft als missie de prestatie van de regionale toerismesector te versterken. Het draagt bij aan de ambitie om Bretagne als uitzonderlijke toeristische regio te bevestigen en aan de aantrekkelijkheid en competitiviteit van de hele regio.

Comité Régional Tourisme Bretagne
1 rue Raoul Ponchon - CS 46938
35069 Rennes
FRANCE